Hanna Hyvis vai Hilma Hirviö?

loka 20, 2008

Ehdokkaan valitseminen on tuskastuttavan vaikeaa ja hyviä ehdokkaita on muidenkin kuin vihreiden listalla. Äänestyspäätös tehdään nykyään useimmin ihmisen kuin puolueen perusteella. Ehdokkaan esitteen lisäksi olisi hyvä vilkaista myös tämän edustaman puolueen vaaliohjelmaa, joka on vähän kuin takuutodistus ehdokkaalle.

Hanna Hyvikselle annettu ääni voikin ratkaista Hilma Hirviön läpimenon, koska antamasi ääni kasvattaa puolueen pottia. Onkin syytä katsoa Hanna Hyviksen puolueen ehdokasjulistetta ja varmistaa että siinä on enemmän Hannoja kuin Hilmoja. Tarkista myös ettei Hannan puolue edusta sinun kannaltasi vääriä asioita.

Vaalimainoksissa esiintyy tällä kertaa harvinaisen monennäköistä vihreää ehdokasta. Viherrystä on ennätysmäisen paljon myös muiden puolueiden kuin vihreiden listoilla, on sinivihreää, punavihreää ja järkivihreää.

Paremman maailman ja kotikaupungin kannalta on tärkeintä että ihmiset ajattelevat ympäristöään puoluekannastaan riippumatta. Kun ihminen tiukan paikan tullen äänestää kestävien energiaratkaisujen, joukkoliikenteen, suvaitsevaisuuden tai vaikka reilun kahvin puolesta, käyttäköön hän itsestään mitä vihreän väripaletin nimeä tahansa.

Ehdokkaiden joukossa on myös eri puolueita edustavia ”jälkivihreitä”, jotka tuputtelevat maalimainokseensa vihreää lähinnä trendikkyyden perusteella. Nämä ihmiset yleensä kannattavat vihreitä ajatuksia teoriassa, mutteivät toteuta niitä omassa elämässään eivätkä äänestä niiden puolesta ratkaisun hetkellä. Jälkivihreiden haaveissa ja unelmissa energiankulutus kasvaa loputtomiin, jätettä tuotetaan kiihtyvää tahtia ja yksityisautoilu jatkuu entiseen malliin, kunhan hankitaan kaikille sähköautot, lisää voimaloita ja polttolaitoksia.

Jos et tunne ehdokastasi, kysy miten hänen arvonsa vaikuttavat hänen elämäänsä ja päätöksiinsä. Kysy mitä hänen puolueensa on tehnyt sinulle tärkeiden asioiden eteen. Jos sini- puna- järki- ja muiden vihreiden kanssa menee liian vaikeaksi, valitse ihan vaan vihreä.

Tampereen vihreiden vaaliohjelma
Jussi Nousiainen
kirjoittaja on tamperelainen vihreä ja vaalifani