Ekologisen yrittämisen ilta

maalis 18, 2013

Tervetuloa Ekologisen yrittämisen iltaan!

Tampereen yliopistolle (Kanslerinrinne 1) keskiviikkona 27.3. klo 17:30-19:30
kiinteistö Pinni B, luentosali B3107 (3. kerros)

Suomeen on syntynyt lähivuosina lukuisia ekologisia yrityksiä. Lähes jokaisesta kaupungista löytyy jo ekokauppa ja kylältä luomutila.

Mutta mitä ekologisuus yritystoiminnassa oikeastaan tarkoittaa, miten ekologisen yrityksen kriteerit luodaan?

Onko ekoyrityksen perustaminen helppoa, entä kannattavaa? Millaisia verkostoitumismahdollisuuksia ja tukipalveluja ekoyrittäjillä ja -kuluttajilla on?

Tervetuloa kuuntelemaan mielenkiintoisia alustuksia ja verkostoitumaan!

Tilaisuudessa tapaat Ekona.fi -portaalissa mukana olevia yrittäjiä ja voit tehdä ostoksia.

Tampereen Reilun kaupan kaupunki -hanke tarjoaa kahvit ja Vastedes ry Runsaudensarven luomuherkkuja.

Puhujina:

Virpi Kantoluoto, Suomen Ekoyrittäjät ry (Ekotavaratalo Ekotin)
Sari Poutiainen, Ekona.fi -portaali
Enni Leppälä, Tampereen Reilun kaupan kaupunki -hanke
Virva Rajantaus, Ojalan tila
Satu Saunio, Runsaudensarvi

Järjestäjät Vastedes ry ja Sarin Niittypalvelut

Vastedes on vihreä kulttuuriyhdistys, joka perustettiin vuonna 1985. Yhdistys loi vuonna 2010 ekologisiin ja eettisiin palveluihin keskittyvän Ekona-portaalin ja on järjestänyt sen jälkeen ekologiseen kuluttamiseen liittyviä yleisötilaisuuksia.

Puhujien kuvaukset:

Virpi Kantoluoto on Suomen Ekoyrittäjät ry:n hallituksen puheenjohtaja. Yhdistys edistää ympäristövastuullista pientä ja keskisuurta yritystoimintaa. Virpillä on myös oma ekotavaratalo Ekotin, joka sijaitsee Helsingin Kampissa.

Sari Poutiainen ylläpitää nykyisin Ekona.fi -portaalia. Sarin oma yritys Sarin Niittypalvelut on erikoistunut perinnemaisemien hoitamiseen.

Enni Leppälä toimii projektikoordinaattorina Tampereen Reilun kaupan kaupunki -hankkeessa. Hankkeen tavoitteena on syventää kaupungin asukkaiden ja henkilöstön tietämystä reilusta kaupasta ja eettisestä kuluttamisesta. Yhteistyötä tehdään myös paikallisten yritysten ja yhteisöjen kanssa.

Virva Rajantaus emännöi Ojalan tilaa Sastamalassa. Tila tuottaa vapaana kasvaneen, korsiruokitun ylämaannaudan pihvilihaa. Pelkkää heinää syövinä eläiminä Highland-naudat eroavat suuresti tehotuotetuista sukulaisistaan. Ne ovat myös erinomaisia maiseman- ja luonnonhoitajia.

Satu Saunio työskentelee luonnontuotteiden ja herkkujen erikoisliike Runsaudensarvessa, Tampereen keskustassa. Runsaudensarvesta löytyy laadukas ja monipuolinen valikoima luonnontuotteita, kasvisruoka-aineksia sekä reilun kaupan- ja luomuviljeltyjä tuotteita. Liike panostaa erityisesti hyvään palveluun ja neuvontaan.

TERVETULOA!

Salla Heikkinen
Puheenjohtaja
Vastedes ry

Sarin Niittypalvelut
niittypalvelut@gmail.com
p. 050 5380 381
www.niittypalvelut.fi

Katalogi ekologisesta ja eettisestä elämäntavasta kiinnostuneelle kuluttajalle www.ekona.fi – Tutustu ja tykkää!