Anna-Kaisa Heinämäki Tampereen kaupunginhallituksen varapuheenjohtajaksi

tammi 19, 2015

Anna-Kaisa Heinämäki

Anna-Kaisa Heinämäki

TIEDOTE 19.1.2015

JULKAISUVAPAA

Anna-Kaisa Heinämäki Tampereen kaupunginhallituksen varapuheenjohtajaksi

Tampereen kaupunginvaltuusto nimesi kokouksessaan 19.1.2015 kaupunginvaltuutettu ja vihreän valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Anna-Kaisa Heinämäen kaupunginhallituksen jäseneksi ja toiseksi varapuheenjohtajaksi. Heinämäki nousee tehtävään Irene Roivaisen (vihr.) päätettyä kaksivuotinen luottamustehtävänsä kaupunginhallituksessa. Heinämäen siirtymisestä Roivaisen tilalle vuoden 2015 alusta päätettiin valtuustokauden alussa luottamuspaikkoja jaettaessa.

Aiemmin kuluvalla vaalikaudella Heinämäki on toiminut kaupunginhallituksen varajäsenenä ja kaupunginhallituksen henkilöstöjaoston varapuheenjohtajana. Heinämäki jatkaa nimeämisen jälkeen myös kaupunginhallituksen henkilöstöjaostossa.

Heinämäki on ammatiltaan poliisi ja poliisikoulutuksensa lisäksi hallinto- ja yhteiskuntatieteiden maisteri. Hän on työskennellyt poliisin hälytys- ja rikostorjuntatehtävissä sekä poliisin turvallisuusyhteistyön kehittämis- ja esimiestehtävissä lähes viidentoista vuoden ajan. Heinämäki työskentelee tällä hetkellä sisäministeriön poliisiosastolla poliisitarkastajana tehtävinään muun muassa rikostorjuntaan liittyvän lainsäädännön kehittäminen. Hänen varsinainen vakivirkansa on ylikonstaapelin virka Sisä-Suomen poliisilaitoksella ennalta estävän toiminnan ryhmänjohtajana.

Heinämäki on ehdokkaana kevään eduskuntavaaleissa. Hän on toiminut kuluneella eduskuntakaudella Oras Tynkkysen varakansanedustajana. Viime kunnallisvaaleissa Heinämäki sai 1066 ääntä.

Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Olli-Poika Parviaisen mukaan Anna-Kaisa Heinämäki tunnetaan erityisesti väkivallan vastaisesta työstään ja syrjäytymisen ehkäisyyn perehtymisestä. ”Tampereen kaupunginhallitus saa Anna-Kaisa Heinämäeltä monipuolista osaamista näistä kysymyksistä”, Parviainen toteaa.

”Päätöksenteko tarvitsee turvallisuuden ammattilaisia. Näkökulmani ulottuu poliisiauton ratista valtioneuvostoon”, vuodesta 2009 alkaen valtuutettuna toiminut Heinämäki itse toteaa.

Lisätietoja: Anna-Kaisa Heinämäki, p. 0400 823 214, akheina@gmail.com