Anna-Kaisa Heinämäki Tampereen Vihreiden pormestariehdokkaaksi

helmi 6, 2017

Tampereen Vihreät nimesivät pormestariehdokkaakseen Anna-Kaisa Heinämäen!

Tampereen Vihreät ovat tänään nimenneet pormestariehdokkaakseen valtuustoryhmänsä puheenjohtajan, apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäen. Apulaispormestarina hän vastaa kaupungin sivistys- ja elämänlaatupalveluista ja osaamis- ja elinkeinopalveluista. Tätä ennen hän on toiminut 15 vuotta poliisin eri tehtävissä paikallisella ja kansallisella tasolla.

– Olemme todella iloisia Anna-Kaisan ehdokkuudesta. Anna-Kaisa on kokenut ja monelta kantilta arkea nähnyt poliitikko. Hänen kanssaan on ilo luotsata vihreitä kohti Tampereen suurimman puolueen asemaa, sanovat Tampereen Vihreiden puheenjohtajat Olga Haapa-aho ja Juuso Kiiskinen.

Myös Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö iloitsee Heinämäen ehdokkuudesta:

–Anna-Kaisa tunnetaan ahkerana, sitoutuneena johtajana. Hänellä on kyky sovitella ja rakentaa siltoja hyvin erilaistenkin näkemysten välille. Juuri näitä ominaisuuksia tarvitaan pormestarin työssä, Niinistö summaa.

Heinämäen mukaan pormestarin tehtävä on erityisen tärkeä tilanteessa, jossa kuntien tehtävät tulevat muuttumaan.

– Tampereen kaupunki keskittyy maakuntauudistuksen jälkeen yhä enemmän työllisyyden, elinkeinoelämän edellytysten, koulutuksen, kulttuurin ja kestävän kaupunkikehityksen parantamiseen. Vastuu kuntalaisista säilyy kuitenkin edelleen. Se, miten tuemme lapsiperheiden jaksamista, vähennämme vanhusten yksinäisyyttä tai järjestämme varhaiskasvatusta ovat asioita, jotka säteilevät koko kaupungin tulevaisuuteen ja menestymiseen, Heinämäki sanoo.

Tampereen vihreät julkistivat pormestariehdokkaan lisäksi myös kunnallisvaaliohjelmansa.
– Tuemme monipuolista työllistymistä, investoimme koulutukseen varhaiskasvatuksesta korkea-asteelle, edistämme kestävää taloutta ja suojaamme ympäristöä tuleville sukupolville, Heinämäki kiteyttää ohjelman.

Lisätietoja:
Olga Haapa-aho olga.haapa-aho@vihreat.fi 050-3030437
Juuso Kiiskinen juuso.kiiskinen@vihreat.fi 040-2190638
Anna-Kaisa Heinämäki anna-kaisa.heinamaki@tampere.fi 040 639 7701
Tampereen Vihreiden vaaliohjelma

Anna-Kaisa Heinämäki, 38 vuotta
Tampereen apulaispormestari, sivistys- ja elämänlaatupalvelut, osaamis- ja elinkeinopalvelut
Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja
Kaupunginvaltuutettu vuodesta 2009
Ylikonstaapeli, virkavapaalla
Hallinto- ja yhteiskuntatieteiden maisteri
Harrastukset: nyrkkeily, kuntosali, lenkkeily, lukeminen ja perheen kanssa musisointi. Ottelunyrkkeilyssä saavuttanut SM-hopeat vuosina 2000 ja 2002 sekä taitonyrkkeilyn SM-mestaruuden vuonna 1998.